Pisicile adoră să stea la geam, iar acest lucru atrage anumite pericole, în special când acesta este deschis ori rabatat. Pisicar sau nu, cu siguranță ai văzut cel puțin o dată un blănos stând în bătaia soarelui sau lăsat să se plimbe în voie pe pervaz.
Deși rata accidentelor este crescută în perioadele calde ale anului, precum primăvara și vara, șansele nu se exclud în lunile în care soarele nu este așa prezent.
De ce?
Deoarece deschidem ferestrele casei în orice perioadă a anului și având în vedere că pisicile nu se tem de înălțime, nu durează mai mult de câteva secunde de neatenție pentru a se întâmpla ceva tragic. Specialiștii folosesc în aceste situații termenul medical de Sindromul căderii de la înălțime (High-Rise Syndrome) din cauza leziunilor suferite de blănoși în urma impactului cu solul.
Pisicile pot suferi răni grave în urma unei căzături de la fereastră
Un studiu realizat pe acest subiect ne arată un număr îngrijjorător cu privire la pisicile care au fost aduse la veterinar în urma căzaturilor.
Pe primul loc se situează fracturile membrelor, într-un procent mare (46,2%), urmate de traumatisme toracice, aspect care le pune viața în pericol (33,6%) și ultimul, cel mai trist, decesul, ca urmare a rănilor provocate de căzătură (13%). Totodată s-a relatat faptul că incidența pisicilor care cad de la ferestre a fost mai mare în perioada aprilie – octombrie a anului, datorită vremii mai călduroase și a distragerilor din mediul înconjurător, precum prinderea unui porumbel de pe marginea pervazului.
Ce putem face ?
În cazul în care pisica dumnevoastră a suferit un accident, aceasta trebuie dusă la veterinar cât mai curând posibil, pentru un consult, chiar dacă la prima vedere pare că totul este în regulă și nu este nimic vizibil. Poate avea leziuni interne, care vor da simptome mai târziu și pot fi fatale.
Pentru evitarea totală a situațiilor neplăcute, cel mai indicat este să montați plase de protecție pentru pisica dumneavoastră. Acest sfat îl veți primi în orice cabinet veterinar, nefiind un moft, ci o măsură de precauție. Din păcate, de multe ori se apelează la montarea plaselor speciale după ce pisicarii au întâmpinat o situație neplăcută cu blănosul.
Acest lucru se poate schimba optând pentru prevenție și luând în calcul din timp soluția plaselor metalice, special concepute pentru siguranța pisicilor.
Testate de mii de blănoși, cățăratul după porumbei va deveni o rutină fără probleme, iar aerisirea locuinței se va putea face fără supraveghere.
Pisicarii pot apela la serviciile echipei noastre în orice moment al anului și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru dumneavoastră.
Pentru o aprofundare a subiectului legat de Sindromul căderii de la înălțime, îți recomandăm și articolul- https://www.citycats.ro/single-post/2015/11/29/no-more-savings
Comments